Sestavování svatebních outfitů na míru

23. března 2023

Za každým svatebním outfitem se skrývá jedinečný příběh.
Schůzka na svatební outfit u nás začíná několika otázkami, zajímá nás vaše představa, prostředí, barvy, ...
Ale také nás zajímáte vy samotní. Nosíte v oblek v běžném životě? V čem se cítíte dobře a v čem naopak ne?

S tím vším vás provedeme a poradíme vybrat takový outfit, který budete mít rád i po svatbě. 
 


"Volně jsme okomentovali jedinečné příběhy, které vznikly
při tvoření svatebních outfitů u nás v MANEMO."

- Jiří & Dominik, MTM Specialisté MANEMO - 


Svatba po italsku


"Martin za mnou přišel s poměrně jasnou představou. Zadání bylo -
“chceme svatbu po italsku”. To mě velmi potěšilo, protože sám jsem velkým milovníkem Itálie.

Vytvořili jsme tady poměrně standardní oblek modré barvy. Nicméně fazónu jsme přizpůsobili blíže právě Itálii, oblasti Milána / Říma. Pořád je to sako s konstrukcí, ale můžete si všimnout nápadně špičatých klop, vyššího pasu u kalhot. Pod sakem jsou ještě bílé šle, které nejsou tolik vidět, ale dodávají outfitu na zajímavosti."

- Dominik, MTM Specialista MANEMO - 


Svatba ve stodole


"Pavel přišel se svoji nastávající, nyní už manželkou. A zadání měli celkem jasné, prostředí stodoly, takový  “rust” styl. Barvy jsme tedy ladili přesně do tohoto stylu.

Požadavek byl separátní sako a separátní kalhoty. Třeba vesta nebyl vůbec původní záměr. Ale já ji tam přidal, protože jsem v průběhu schůzky zjistil, že je Pavel horkokrevnej a v létě nerad nosí sako. Může později sako sundat a zároveň pořád schová zmuchalou a propocenou košili. Pavel vlastní pivovar, není tedy ani zvyklý chodit často ve formálním. Proto jsme outfit také ladili tak, aby jednotlivé kousky outfitu užil snadno i po svatbě."

- Jiří, MTM Specialista MANEMO-


Pavlovo hodnocení:

"Manemo mě zaujalo svým skvělým hodnocením ve chvíli, kdy jsem si již lehce zoufal s výběrem svatebního obleku, odrazen neprofesionálním přístupem v jiných prodejnách. V Manemu však bylo vše jinak - příjemné prostředí, profesionalita, skvělé materiály a očividné kvalitní zpracování. A pokud já, dosud nezasvěcenec ve světě elegance, zmiňuji tyto kvality, pak jiným musejí být o to více zřejmé.

Díky panu Jiřímu mám nyní v šatníku nejkrásnější věc, jakou jsem si kdy pořídil."


 


Svatba na louce


"Matúš za mnou přišel s poměrně jasnou představou. Chtěl tmavě šedý oblek, který by poté mohl co nejvíce využít ve svém zaměstnání, živí se jako advokát. Což děláme mimochodem vždycky, snažíme se vymyslet takový svatební outfit, aby se nejen hodil na vaši svatbu, ale aby pak našel ve vašem šatníku i další uplatnění. 

Každou svatební schůzku ale začínám otázkami právě na koncept celé svatby. Jednalo se o venkovní svatbu na louce, u stodoly. Do takového prostředí mi šedý formální oblek úplně nezapadl. Vydali jsme se tedy původní představu přizpůsobit prostředí a celkově barevnosti celé svatby. Vznikl z toho formální hnědý oblek doplněn právě o vestu v barvách zelená, hnědá a béžová. Tedy barvy, které této svatbě dominovaly. To se krásně spojilo s ivory košilí, která se zase hodí k šatům nevěsty."
 -Dominik, MTM Specialista MANEMO-

Matúšovo hodnocení:

"Do rukou týmu z Manema jsem vložil ušití mého svatebního obleku a rád bych toto rozhodnutí doporučil i ostatním :)

Profesionální přístup od prvního setkání a výběru látky až po samotné zkoušky a úpravy. Na první setkání jsem šel jen s velmi malou představou, jak by měl můj svatební oblek vypadat, nemluvě o mé neznalosti módy, střihů a pod. Společně jsme ale vytvořili oblek, se kterým jsem byl nadmíru spokojen nejen já, ale sklidil úspěch i u svatebčanů. Velice děkuji :)"


Woodstock po česku


"Tomáš říkal, že chce mít svatbu v takovém punkovějším stylu. Je to totiž bubeník. Jeho přáním však byl oblek. Našim úkolem je samozřejmě pomoct, co se hodí a co se nehodí. Ale ve chvíli, kdy chcete mít svatbu v lese, ale trváte na obleku, tak vaše přání je mým rozkazem. To znamená, že prostředí sice úplně nekoresponduje s formálním outfitem, ale aspoň jsme zachovali v barevné škále vybraného prostředí."
- Jiří, MTM Specialista MANEMO -


Podzimní svatba


"Rád vytvářím svatební outfit, který se nejen perfektně hodí na samotnou svatbu, ale který i najde lehce své využití v budoucnu. V tomto případě jsme šili ležérní outfit laděný do podzimních barev."

- Dominik, MTM Specialista MANEMO -


Danovo hodnocení:

"S oblekem jsem byl velmi spokojen a stejně tak se líbil i našim hostům."


Svatba kamaráda


"Tomáš je můj dlouholetý kamarád. Jsem rád, že svůj svatební outfit svěřil právě mně. Přišel za mnou ale s tím, že jeho nastávající má jasnou představu, jak by outfit měl vypadat. Chtěla pro něj tmavě modrý oblek, protože mu modrá sluší… Jelikož ale já osobně Tomáše znám opravdu dlouho. Vím, v čem normálně chodí a vím, v čem se cítí dobře. A navíc svatba se měla odehrávat na statku, ve stodole.

A tak jsme si u nás v ateliéru nad panákem whiskey řekli, že tmavě modrý oblek ne. Nehodí se to ani k němu, ani k prostředí svatby a koneckonců ani k těm šatům. Celé jsme to vymysleli a nechali to pro nevěstu jako překvapení. 

V ateliéru jsme mu k tomu ušili vázacího motýlka. A upřímně, byl jsem na reakci nevěsty hodně zvědavý :). Ale nakonec mi dala za pravdu, že vybraný outfit se opravdu povedl."
- Jiří, MTM Specialista MANEMO-


Extravagantní zelená


"V případě Martina a jeho svatebního outfitu se stalo něco, co se nestává tak často. Přišel za mnou totiž s dost jasným zadáním, s konkrétní fotkou a představou, a to nejen ohledně barvy, ale i střihu. Ne že by se to nikdy předtím nestalo, ale v mnoha případech předtím jsme tuto představu ještě trochu modifikovali. Ale tady se nedalo nic moc namítnout, už samotná předloha vypadala skvěle. 

Můžete si všimnout, že Martin má na sobě dvouřadou vestu, to není úplně typické. Ale shodli jsme se na tom, že tato poměrně výrazná kombinace však bude do celého konceptu zapadat a bude mu slušet. 

Je zjevné, že celý koncept svatby byl barevnostně do detailu promyšlený. Svědkové i svědkyně jsou oblečeni ve stejných barvách. A tím pádem i fotky vypadají skvěle."
-Dominik, MTM Specialista MANEMO-

Martinovo hodnocení:

"Oblek na svatbu musí být dokonalý a člověk má prakticky jen jeden pokus. Nejen, že se to podařilo na 100 % podle mé představy, ale celkový proces od objednání, první schůzky po samotné předání hotového obleku bylo on point. Chtěl bych speciálně poděkovat, Dominikovi za jeho profesionální přístup a perfektně odvedenou práci."


 


Nestihli jste naši akci a rádi byste si poslechli přednášku "Jak obléct ženicha"?

Zanechte nám kontakt a my vám pošleme odkaz na video.