Svatby v MANEMO

11. dubna 2022

Řekla ano!.. Aneb jaké jsou dnes svatby a v čem se muži žení.
 

Svatební outfity máme v MANEMO již od začátku března na denním pořádku a nemohu se dopočítat kolik separátních sak, kalhot a vestiček jsme ušili za minulý rok.
Z toho titulu se s Vámi chci podělit o zkušenosti a nápady, a tím zároveň reflektovat svatební sezonu jako takovou.

“BOHO vládne všem."
Většina svateb se v posledních letech přesunula ze zámků a z honosných síní na louky a statky. Namísto typických rudých růží a lakovaného Biedermaier nábytku se na svatbách ve stylu boho objevují nejrůznější kapradiny a luční kvítí, které dekorují stoly z neopracovaného dřeva. Tmavý formální oblek, nedejbože frak, se do takového prostředí vyloženě nehodí, a proto si dnešní ženiši s naším doporučením nechávají šít povětšinou buď světlé obleky z lehké vlny či lnu, případně volí kombinace separé sak a kalhot, které někdy bývají doplněné o vesty. Také málokterá nevěsta dnes touží po sněhově bílých dortových šatech a spíš volí jednoduché šaty z hedvábí v barvě béžové či ecru.

Svatební outfit, který využijete i po svatbě
Tento trend svateb je velice oblíbený a myslím si, že mužům to po stránce oblékání dost hraje do karet. Ruku na srdce, pokud nejste typ, pro kterého je oblek montérkami, tak si pravděpodobně vyloženě tmavý formální oblek na sebe vezmete jen párkrát do roka a frak v českém prostředí asi neobléknete, takže krok k uvolněnému outfitu je určitě prospěšný. Nechcete přece investovat do oblečení, které po svatbě nenajde v šatníku využití a pro mnoho mužů bývá svatba i taková polehčující záminka k tomu nechat si už konečně jednou v životě něco ušít. 

Příjemnou výhodou outfitu sestaveného ze separátních kusů je právě to, že kalhoty můžete nosit běžně během roku s košilí na méně formální schůzky, do práce nebo na pivo s kamarády a stejně tak sako si můžete vzít k džínům a vyrazit v něm třeba do klubu... teda po svatbě spíš na večeři s manželkou k přátelům.

Na závěr jedno doporučení

Pokud plánujete nechat si ušít svatební outfit u nás v MANEMO a nemůžete se rozhodnout jakou cestou se vydat, zbytečně neotálejte a domluvte si schůzku klidně na příští týden.  Ať už se potkáte se mnou či s kolegou Dominikem, věřte, že uděláme vše proto, abychom se naladili na vaše potřeby a ušili vám takový outfit, který pak budete s radostí tahat ze skříně na každou společenskou událost.

Termíny se i vlivem dnešní situace natahují klidně i na 6-7 týdnů, tak ať nejdete na svatbu v nepadnoucím obleku. Po letech při prohlížení svatebního alba by to mohlo zbytečně zamrzet a fotky jsou vzpomínky, které vám zůstanou navždy.

Napsal Jiří Friedrich, MTM specialista

NAŠE SVATEBNÍ OBLEKY