Co si vzít na vánoční večírek?

15. října 2019

Brzy začne období vánočních večírků a možná také přemýšlíte, co si vzít na sebe. I když se jedná hlavně o zábavu, přeci jenom pokud dorazíte na formální večírek v mikině, tak se pomluv mezi kolegy nevyhnete. To stejné platí v případě, že dorazíte se vší parádou ve smokingu na neformální večírek, kde Vás uvítá kolega s vyšívaným svetrem.

Jak se tedy obléct vhodně, tak abyste nevyčnívali z řady, ale přitom působili elegantně?

Začíná to u pozvánky na večírek, na některé bude dress code blíže specifikován, což Vám výběr outfitu výrazně ulehčí. Pokud tomu tak není, tak může napovědět třeba místo konání nebo program. Když si i tak nejste jistí, klidně se zeptejte kolegy, který se večírku v dané firmě už účastnil.

CASUAL

Na večírek v ležérním duchu můžete oblek nechat doma. Neznamená to však, že byste si měli na sebe vzít tričko s potiskem a džíny. Je dobré ukázat, že jste výběr oblečení nenechal na poslední chvíli. V tomto případě postačí klidně volnočasová košile, tenký svetr s „véčkem“ nebo třeba sportovní sako. Jako kalhoty doporučujeme volit bavlněné chinos kalhoty.

FORMAL

Na večírek na vyšší úrovni se hodí formální oblečení. Vhodný je tedy oblek, nejlépe tmavší barvy s méně výrazným vzorem. Pokud jdete rovnou z práce na večírek, je dobré si na večer vzít jiný oblek a čistou bílou košili. Pokud chcete být více zajímaví, ale přitom pořád formální, tak si místo košile vezměte černý rolák. Jestliže Vás láka představa stát se Jamesem Bondem alespoň na jeden večer, sáhněte po černém obleku. Kravata není nutnost, ale určitě nic nezkazí. Pokud se pro ni rozhodnete, tak vyberte méně výraznou s drobným nebo žádným vzorem. K černému obleku volte kravatu černou nebo žádnou. Naleštěné černé boty jsou samozřejmostí.

BLACK TIE

V tomto případě bude dresscode na pozvánce jasně uveden. Pokud na sebe nechcete strhnout nežádoucí pozornost, tak je potřeba se držet pravidel oblékání pro akce typu black tie. Předpokladem je smoking, košile s náprsenkou a vázací motýlek. Ke smokingu se nosí „lakýrky“, avšak nepředstavujte si levné nevkusné boty z tržnice. Pokud takové boty nevlastníte, jelikož na akce tohoto typu nechodíte často, tak si vystačíte s kvalitními černými naleštěnými botami typu wholecut. Budou určitě působit lépe, než nějaké laciné „nouzovky“. Pamatujte, že levné boty jednoduše vypadají jako levné boty a dokážou zkazit celý výsledek.

BLACK TIE CREATIVE

Pokud na pozvánce naleznete black tie creative, neznamená to, že máte shánět černou kravatu, která po zmáčknutí tlačítka začne hrát melodii rolniček. Dress code je velice podobný klasickému black tie. Nicméně dá se experimentovat s materiálem a barvou smokingu. Pokud Vám padl do oka právě ten z fimu Kingsman II, tak Vám ho rádi ušijeme. Další barvou smokingu může být například vínově červená, temně modrá nebo zelená.

Ti zkušenější můžou zkusit variantu all black, což znamená, že bílá košile je nahrazená černou. Říká se, že černá zeštíhluje, avšak v tomto případě tomu tak úplně není, proto buďte opatrní.

Jestli si pořád nejste jistí, jaký outfit zvolit, stavte se v našem showroomu každý všední den od 10. – 18. hod. Naši stylisti Vám poradí a vyberou s Vámi vhodné oblečení z naší hotové konfekce. Veškeré případné nedostatky vyladíme úpravou na míru, kterou provádíme do pár dní a zdarma.

Na závěr bychom Vám chtěli popřát vánoční večírek plný zábavy. Jen mějte na paměti, že na večírku budou jak Vaši kolegové, tak i nadřízení. Uvolněná atmosféra společně s alkoholem může být zrádná, i přesto si zachovejte svůj image a spíše se držte zkrátka. Určitě se nechcete druhý den chytat za hlavu, když se k Vám dostanou fotky nebo Vám kolega sdělí, co jste večer prováděl.