Jak to děláme my

28. listopadu 2021

Když se rozhodnete navštívit MANEMO
 

 ...znamená to, že jste se rozhodl udělat správný krok na cestě za nejoblíbenějším outfitem. Není to však jen o tom, že vám bude slušet a bude ušitý jen pro vás, znamená to mnohem více. 

Často dostáváme otázky typu - proč bych měl šít zrovna u vás? Proto jsme se rozhodli těm, kteří s námi ještě nemají zkušenost, přiblížit, jak to děláme my.


Jak děláme MTM


1) Záleží nám na každém detailu

Jiří, náš made to measure specialista, vysvětluje:
“Tím nemyslím kontrastní obšití dírky v klopě a na rukávu, tak jak to bylo trendy v roce 2010. Ale správné určení pozice zapínání, správné vyhodnocení tvaru ramen, zvolení vhodné vycpávky, vsazení rukávů a to nejdůležitější - vyhodnocení správné pozice rukávů. Tyhle aspekty odlišují průměrnou měřenku od prémiové.”

2) Outfit musí lichotit, ať už je šitý na jakoukoliv postavu

Sako má z nesportovní postavy udělat postavu sportovní. Víme, že padnoucí oblek neznamenají přetažené přední díly a o velikost menší sako, ale správná V- silueta, která je uvolněná. To je naše filozofie dobře padnoucího střihu, kterou se snažíme razit.

Co znamená V- silueta? To vysvětluje Dominik, náš made to measure specialista:

“Jedná se o poměr šíře ramen, určité volnosti v hrudníku a vyštíhlení v oblasti pasu. K tomu nám pomáhá správně určená šířka klop.”


3) Konstrukce obleku

Používáme lehký a kvalitní canvas, takže naše obleky jsou měkčí a zároveň příjemnější. Klopy nejsou lepené, ale pikýrované, takže se lépe přizpůsobí hrudníku a tolik netáhnou.


4) Individuální zkušenost

Motivujeme zákazníky, aby posouvali svůj styl kupředu. Nebojíme se kombinace různých vzorů a materiálů, máme stylistické schopnosti a chceme, aby se naši zákazníci i díky outfitům od nás cítili sebevědomnější. Jsme v přístupu velice individuální.
 

5) Pěstujeme "slow fashion"

Učíme zákazníky tvořit si k jejich šatníkům vztah. Kvalita je vždy víc než kvantita. Starší kousky od nás nevyhazujte- podšívka u saka se dá vyměnit, prošoupaný rozkrok u kalhot vyřešit vsazením klínku. Pokud z obleku “vyrostete” uděláme maximum, abyste ho mohli nosit dál.
 

Naši zákazníci o MANEMO

"Dlouho jsem vahal, zda mam jit a nechat si usit oblek na miru nebo opet skoncit nekde ve fast foodu na obleky. Jsem rad, ze jsem se rozhodl pro zmenu. Vybral jsem si Manemo podle referenci a musim uznat, ze jsou pravdive!
Skvele jednani a pomoc s vyberem se neda vyjadrit jinak nez za 1. Opravdu reknou, co s cim sladit. Termin byl dodrzen presne a je opravdu poznat, kdyz oblek sedi jak ma.
Vsem doporucuji udelat zmenu jako ja.
Dekuji Manemo!" 
M. Neumann 

"Oblek + košile na míru - osobní přístup, kvalitní látky, míry vemou opravdu pořádně."  V. Pištora 

"Nechávali jsme šít svatební oblek na míru a dopadlo to nad očekávání výborně. Celý proces byl velice příjemný, staral se o nás naprosto profesionální personál, který se vším poradil a nic pro něj nebyl problém, a výsledný oblek je krásný, pohodlný a perfektně sedí. Přestože má úzký střih, muž si v něm bez problému zvládl dát nohu za hlavu. :-)" A. Charvátová


Cena za outfitu na míru odráží kvalitu, kterou od nás dostanete


Nejsme a ani nemůžeme být nejlevnější na trhu made to measure. 

Možná vás ale napadne otázka, proč Jiří z MANEMO po mě chce za oblek na míru 25.000 Kč, když konkurenční značka mi ho nabídne za 12.000 Kč? 

To ovlivňuje několik faktorů:

  • výroba - nejen výrobní technologie, ale použitý canvas, materiály a pracovní podmínky zaměstnanců výroby
     
  • kvalita látek - používáme originální látky světových dodavatelů, žádné překupnické role
     
  • osobní kontakt a fit - v MANEMO se o vás během schůzky stará vyškolený personál, který je odborníkem v oboru made to measure, a to nejen po stránce empatické a poradenské, ale také po odborné stránce - u nás se nesetkáte s prodejcem, který dostal při “rychloškolení” do ruky metr a bude se snažit odhadnout, co by vám tak mohlo padnout. U nás je to hlavně o navázání vztahu, který neskončí předáním prvního obleku. 

Když se řekne MANEMO

O zážitek u nás v MANEMO se starají naši dva pánové, tzv. made to measure specialisti. Ti vás provedou celou cestou za vaším nejoblíbenějším outfitem. Od módního poradenství, výběru knoflíčků až po změření a doladění finálního outfitu.

Dominik

se u nás stará o produktovou nabídku a dohlíží také na kvalitu měření a výsledných outfitů. V MANEMO figuruje od úplného počátku a pánská móda je jeho celoživotní vášní. 

“V Manemo se snažíme věci dělat správně a neustále se zdokonalovat. Jsme perfekcionisté a našim cílem je dodávat to nejlepší MTM oblečení v Česku.
V tomto oboru je důležité spolupracovat nejen s těmi nejlepšími dodavateli, ale zároveň pracovat s týmem, který má s MTM dostatečné zkušenosti, jelikož samotný výsledek je velice závislý na zkušenostech daného made-to-measure specialisty.

Jelikož v Manemo máme tým specialistů, které jejich práce nejen baví, ale je zároveň do určité míry i posláním, máme vše potřebné k tomu, abychom nadstandardně vyhověli i těm nejnáročnějším zákazníkům.”

Jiří

se k týmu MANEMO připojil v průběhu roku 2021, ale neznamená to, že by byl v oboru nováčkem. Spíše naopak. Prošel si několika made to measure salony u nás, a také sbíral zkušenost v bespoke krejčovství v salonu Hartl.

“Mám osobní zkušenost s řadou MTM ateliérů v ČR a jsem velice rád, že můžu být právě v týmu MANEMO. Důvodů je hned několik:

Protože si na nic nehrajeme a snažíme se z měřenky (tedy v angličtině z made to measure) vytěžit maximum. Neděláme z mtm zakázku, to ani nejde. Bespoke bude vždy bespokem a jestli vám někdo tvrdí něco jiného, je to nesmysl. Ale jako v zakázkovém šití, tak i v měřence existují lepší a horší ateliéry a já vím, na které straně chci být a mám to štěstí, že to ví i celý náš tým v MANEMO.”



Sledujte naše sociální sítě, kde vás informujeme o všech novinkách.


Těšíme se na vás!