Kábát na míru jako investice

21. září 2022

V tomto článku vám náš made-to-measure specialista Dominik prozradí více o tom, proč je zrovna zimní kabát pravděpodobně tou nejlepší investicí napříč vaším šatníkem.


"Věřím, že každý muž, který chce vypadat dobře, tak nemůže být zastáncem tzv. městské horské turistiky :). To znamená, že první výraznější ochlazení v něm nevyvolávají touhu vzít si outdoorové oblečení, i přesto, že míří na obchodní schůzku či do kanceláře. Zimní bundy si nechte na víkendové procházky do hor. 

Samozřejmě nemám nic proti pohodlné péřovce, která má skvělé využití při sportovních aktivitách nebo výletech do přírody. Pokud si na sebe ale vezmete formální či ležérní outfit, tak tou poslední vrstvou by měl být kabát, který vás nejenže příjemně zahřeje, ale když je správně střižený, tak posune váš styl ještě o kousek dál."

Jak sám rád našim zákazníkům říkám: “Kabát z kvalitních materiálů v dobrém střihu totiž nikdy nevyjde z módy a zároveň vydrží mnoho sezón, a tím pádem bude vaším hřejivým společníkem po velice dlouhou dobu.”  


Proč si tedy pořídit kvalitní kabát?  


Praktičnost

Správně střižený kabát v neutrální barvě má takovou menší superschopnost. Je to univerzálnost, kdy dost možná v šatníku nenajdete outfit, ke kterému byste si kabát vzít nemohli, jelikož jakákoliv kombinace s tímto kabátem bude vypadat skvěle. 

Jedná se tedy o kousek v šatníku, který vám budete dělat společnost téměř každý den po celou zimu. 


Komfort

Nejdříve je potřeba zmínit to, že pokud chcete, aby vám v kabátu bylo opravdu komfortně, tak musí být ušitý z přírodních materiálu. 

V naší kolekci najdete výhradně 100% vlněné materiály, a nebo látky s příměsí kašmíru. Jedná se o materiály s výbornou termoregulací. Takový kabát vás příjemně zahřeje během chladné ranní cesty do práce, ale zároveň nabídne dostatečnou prodyšnost ve vnitřních prostorách.

Jelikož většina pánů nosí kalhoty spíše celoroční, nežli zimní z těžších materiálů, výhodou je i délka kabátu, která správně sahá lehce nad kolena. Kabát vám tedy nabídne větší ochranu proti chladu, než krátká bunda.


Dlouhověkost 

Kabát z kvalitních materiálů vám vydrží mnoho let, protože volíme materiály, které jsou příjemné na omak, jsou hřejivé, ale zároveń i odolné. Nemusíte se tedy bát, že by vám kabát vydržel pouze sezónu či dvě, stejně tak se nemusíte bát o to, že v průběhu dalších let vyjde z módy. 

Častou otázkou u nás bývá - co když z toho vyrostu? My při šití používáme dostatečné záložky materiálu, to znamená, že pokud z kabátu během roku “vyrostete”, tak jsme schopni kabát povolit a přizpůsobit vaším aktuálním mírám.

Pokud si tedy spočítáte, kolikrát si kabát vezmete na sebe po dobu jeho životnosti, zjistíte, že pořizovací cena není až tak vysoká, jak se původně mohla zdát. 

Střihy 

Kabát typu chesterfield, tedy jednořadý na 3 knoflíky, je u nás bezpochyby nejvídanějším střihem kabátu. Nicméně, pokud vám tento střih připadá nudný, máme spektrum dalších možností k výberu. 

Kabát dvouřadý 

Ikonický střih, který najdete v nejednom filmu s gangsterskou tématikou. To ale neznamená, že by tento střih patřil pouze do hollywoodských trháků, nebo do minulého století. Tento střih vytváří maskulinní siluetu, který jeho nositeli určitě přidá na sebevědomí. Bonusem je i větší izolace proti chladu a to díky dvojímu přednímu dílu.

Kabát nepodšitý

Pokud nechcete, aby kabát působil příliš formálně a sako moc často nenosíte, tak se určitě přijďte podívat na náš nepodšitý kabát ve střihu “rain coat”. Ten se skvěle hodí k ležérnějším outfitům a je jim přizpůsoben i samotný střih (tak aby kabát seděl na svetr a nebyl příliš velký v ramenou). 

Peacoat 

Ikonický peacoat už zná snad každý, kdo se někdy o pánskou módu jen trošku zajímal. Samozřejmě ani my jsme na tento střih nemohli zapomenout při vytváření naší zimní kolekce. 

Tento střih je nejvíce sportovní ze všech. Peacoat se zpravidla nenosí přes sako, ale spíše přes svetr k jeanům, nebo chinoskám. Ačkoli je peacoat stejně dlouhý jako většina bund, věřte, že v něm budete vypadat o dost stylověji. Zároveň určitě oceníte široký límec, který se dá zvednout a nabídne tak skvělou ochranu proti větru.


 24 990 Kč

Kabáty na míru od


italské přírodní materiály

Výběr látek


zdarma

základní úpravy na míru


Závěrem

Při pořízení kabátu investujte do kvalitního materiálu a zpracování. Levné polyesterové kabáty mohou být svou cenou lákávé, věřtě však, že se o dobrou investici jednat nebude. 

K tomuto tématu si dovolíme použít rčení Tomáše Bati a to: “Nejsem tak bohátý, abych mohl kupovat levné věci.”

Přijďte si naše kabáty a látky prohlédnout do našeho showroomu co nejdříve. Jak u nás bývá zvykem, jak látky, tak samotné kabáty v naší konfekční kolekci máme pouze v omezeném množství.

Sledujte naše sociální sítě, kde vás informujeme o všech novinkách.