Podzimní vrstvení

30. srpna 2021

Pomalu ale jistě přichází podzimní počasí - oblíbené období mnoha milovníků pánské módy. 
S přibývajícím deštivým počasím, klesajícími teplotami a kratšími dny totiž přichází “období vrstvení”. 
V tomto článku vám o správném vrstvení oblečení prozradí více náš made to measure specialista Dominik.  


Jak se správně obléct do proměnlivého podzimního počasí? 

Chladná rána, teplá odpoledne a deštivé večery. Pokud se chcete cítit po celý den komfortně, aniž by vám byla zima či naopak teplo, existuje pouze jedno řešení - vrstvit oblečení jako cibule :-).

Výhoda vrstvení spočívá zejména v tom, že během dne můžete postupně přebytečné vrstvy odkládat, aniž by výrazně měnily styl vašeho outfitu. Nic se ale nemá přehánět, proto doporučujeme outfit vytvářet ze tří vrstev a při cestě ven sáhnout po tzv. raincoatu.

Jaké vrstvy doporučujeme?


Košile 

Nadešel čas vyměnit lněné a lehké vzdušné košile za bavlněné v těžší gramáži. Pokud chcete dosáhnout více ležerního vzhledu a větší hřejivosti materiálu doporučujeme vyzkoušet košile vlněné, či tenké flanelové (nemyslíme dřevorubecké ani ty po dědovi). 

Tenký svetr

Doporučujeme svetry z merino vlny, která má výborné termoregulační vlastnosti. Nejenže vás tenký svetr příjemně zahřeje, nabídne vám zejména širokou univerzálnost v rámci kombinací s dalšími outfity. Ať už si svetr vezmete pod sako, kabát, nebo separátně vždy bude vypadat skvěle. Stavte se u nás v showroomu vyzkoušet svetry z merino vlny od ověřené značky Alan Paine (cena za svetr je 3990 Kč).

Sako

Pokud ještě nevlastníte flanelové sako, berte nadcházející podzim jako příležitost si udělat radost a jedno takové si pořídit. Flanelové sako vás přirozeně příjemně zahřeje. To co ale na flanelu máme rádi nejvíce je jeho textura. Česaná vlna je velice příjemná na omak, zároveň však nepůsobí příliš formálně. Díky vysoké univerzalitě si flanelové sako snadno oblíbíte.

Lehký kabát 

Klasický trenchcoat zná snad každý, nicméně ne každý má tuto variantu podzimního kabátu v oblibě. Zejména kvůli dvouřadému provedení, které není v dnešní době až tolik oblíbené.

Jako alternativu nabízíme elegantní variantu raincoatu v jednořadém provedení, který můžeme ušít z prodyšného nepromokavého materiálu s membránou, který vás ochrání i v tom největším dešti.

Tip na závěr

Vesta je skvělou volbou pro nadcházející období. Nejenže dokáže zcela podtrhnout vzhled vašeho outfitu, ale v případě dobře zvolených materiálů vás i příjemně zahřeje. Doporučujeme si pořídit takovou, která má záda vyrobené ze stejné látky jako je zbytek vesty. Tato varianta se dá nosit i zcela separátně, a tak i po odložení saka vypadá vesta skvěle.

Ušití podzimního outfitu trvá zhruba měsíc

Buďte připravení na podzimní počasí a stavte se u nás zavčas. Poradíme vám s výběrem a také s tím, jak jednotlivé kousky šatníku kombinovat. Naskladnili jsme nové látky, k dispozici jsou také aktuální vzorníky světových dodavatelů.