Stylová zima

18. listopadu 2019

Za pár týdnu je to tady, vánoční světla v ulicích a teploty pod bodem mrazu. V tomto krátkém článku najdete inspiraci, jak zůstat v zimě stylový, ale zároveň také v teple. Sami zjistíte, že je to jednoduché a věřte, jde to i bez lyžařské bundy a termoprádla.

VRSTVY A ZASE VRSTVY!

Tím nejdůležitějším pravidlem oblékání v zimě je právě kombinování více vrstev oblečení. Nejenže můžete hravě obměňovat svůj outfit, ale také Vám nebude zima. Další výhodou je, že přebytečné vrstvy můžete vždy odložit a cítit se příjemně kdekoliv tam, kde se právě nacházíte.

VESTY

Myslíte si, že vesta patří jen do filmů z první poloviny 20. století? Omyl, vesty se nosí a hlavně vypadají skvěle. Na zimu doporučujeme vestu celolátkovou, příjemně Vás zahřeje na zádech a dá se nosit i bez saka. Jen dávejte pozor na to, aby vesta opravdu padla na „tělo“ a nebyla příliš krátká. S tím vším Vám pomůže a poradíme, jak vestu správně nosit.

SVETRY

Ať už klasické „véčko“ nebo rolák, svetr je rozhodně vhodným doplňkem do chladných dnů. V naší nabídce aktuálně najdete 3 druhy svetrů od značky s více než 100 letou historií. Svetry od Alan Paine jsou vyrobené z merino vlny, která má jemnější vlákno než ta klasická. Merino vlna dokáže zahřát, ale i chladit díky svým výborným termoregulačním vlastnostem. Navíc nezapáchá ani při propocení či opakovaném použití. Sami jsme si svetry této značky velice oblíbili.

SAKA

Aby těch vrstev nebylo málo, tak tou další a možná nejdůležitější je právě sako. Nezáleží, jestli jste se rozhodli pro rolák, vestičku nebo „véčko“, sako vždy sjednotí celý outfit. V létě se šijí saka ze lnu či bavlny, tak v zimě je to právě tweed, flanel a těžší vlněné materiály. Tweedové sako můžete během podzimu a jara nosit bez kabátu, je tedy výborné na ranní mrazíky a horká odpoledne.

KABÁT

Svrchní část oblečení, která ve své klasické variantě nikdy nevyjde z módy. Ať už jednořadý či dvouřadý, vždy se podívejte na tabulku složení materiálu. Pokud je kabát vyroben z více jak 20 % umělých materiálu, tak se jeho koupi vyvarujte. Jestliže máte v plánu nosit pod kabátem sako, nezapomeňte ho také spolu s ním vyzkoušet. Letos jsme naši stálou kolekci kabátů rozšířili o 5 nových druhů ušitých ze 100% italské vlny v univerzálním střihu pro business i smart casual variantu. Konfekční kabáty upravujeme zdarma na míru, např. lze přizpůsobit délku kabátu, zkrátit rukávy atd. 

KALHOTY

Nechte Vaše oblíbené chinosky odpočinout ve skříni na další jaro a dopřejte si více pohodlí s vlněnými kalhotami. Vlna ve vyšší gramáži Vás na rozdíl od bavlny v chladných dnech příjemně zahřeje. Jelikož se jedná o velice prodyšný přírodní materiál, který má výborné termoregulační vlastnosti, nemusíte se bát, že Vám v kalhotách bude v pokojových teplotách horko.

Konfekční vlněné kalhoty s úpravou na míru za 4.990 Kč. 

NOHY V TEPLE

Kdy jindy nosit kotníkové boty, když ne právě teď? Pokud však chcete nosit kotníkové boty společně s oblekem nebo něčím elegantnějším, možná jste již zjistili, že většina z nich vypadá jako pohorky. Takové boty pro tento účel nejsou moc vhodné, a proto jsme vytvořili řadu vlastních kotníkových bot. Naše kolekce s vázáním typu oxford se skvěle hodí, jak pro ležérní, tak i pro formální outfit.  Pokud máte rádi pohodlí, tak si určitě oblíbíte náš model „chukka“, který vychází ze střihu stejnojmenné legendární kotníkové obuvi.

Kotníkové boty Manesy navržené českým ševcem E. M. Lawartem. Zakoupíte u nás v showroomu za cenu 10.990 Kč. 

FINAL TOUCH

Zima nabízí spoustu možností pro vytvoření skvělého outfitu. Šála neodmyslitelně patří k zimnímu kabátu, ty naše jsou vyrobené z přírodních materiálů, takže jsou hřejivé a příjemné na dotek.

Pokud si rádi hrajete s detaily, tak vyzkoušejte vlněnou nebo pletenou kravatu. Sice Vás o nic víc nezahřeje, ale oproti té hedvábné působí „hřejivě“ a hodí se více na zimu. Pro formální události však vždy sáhněte po té hedvábné.

Váháte-li, jak správně sestavit zimní outfit, rádi Vám s tím pomůžeme. Doporučujeme se na naši společnou schůzku předem objednat, zde. Pokud to do Vánoc už nestihnete, pošlete k nám Vašeho Ježíška, rádi mu vystavíme poukaz na vhodný dárek pro Vás :).