Western košile

08. března 2022

“A noci jsou zde chladné ? ...to abych si vzal teplé prádlo.” 
Limonádový Joe


"V tomto článku bych vám rád představil nový střih košile, kterou si u nás můžete nechat (nejen) na jaro ušít."  - Jiří Friedrich, MTM specialista

Trochu historie...

Westernová košile se zrodila na počátku 19. století při expanzi amerických osadníků do západních teritorií. Místní základny byly poměrně izolované, takže původní verze košile byla vyráběna ze zvířecí kůže, až o mnoho let později s příchodem národní železnice získali osadníci lepší přístup k látkám a košile tak získala design, který přežil více jak dvě století. 

 

Co se týče základních věcí v šatníku, westernová košile je asi tak ikonická, jak to jen jde. Je to jeden z mála kousků dostatečně odolných, aby vydržel drsné podmínky amerického západu i měnící se módní trendy.

 

Westernové košile na míru v MANEMO

Westernová košile, tak jak ji známe dnes, je tradičně vyráběna z odolných látek jako je denim, chambray, tartan či manšestr. Má typické výrazné prošívání, sedlo s jednou až dvěma špičkami v zadním i v předním díle, nakládané kapsy s patkami a kovové knoflíky či modernější patenty. 

Jak košili nosit? 

Již zmíněná rozmanitost materiálů dělá z westernové košile stále aktuální a neotřelý kousek, který se ve vašem šatníku rozhodně neztratí a má potenciál tam vydržet opravdu dlouho. Pokud si lámete hlavu, s čím byste takovou košili nosil, je tu jednoduchá pomůcka. Soustřeďte se na kombinaci materiálů. 

Skvělá smart casual volba na jaro

Já jsem zvolil kombinaci - westernová košile z denimu a k tomu manšestrové kalhoty. Dá se nosit samostatně, nebo přes ni v případě ochlazení přehodím bluzon. A jarní outfit je na světě. Pokud potřebuji trochu přidat na formálnosti, volím kombinaci se separátním ležérním sakem. 
 

Jestli si troufnete, tak ani kombinace s oblekem není rozhodně krokem vedle. Kolega Dominik zvolil (obrázek níže) kombinaci s dvouřadým oblekem. 

Výhodné balíčky košil

Plánujete-li pořízení westernové košile, využijte balíček 3 + 1 zdarma. Cena jedné košile vás tak vyjde daleko výhodněji a budete mít ve skříni rozmanitou škálu košil, které jen tak nevyjdou z módy.